Wykres funkcji trygonometrycznej
mrr.: Hej

Mam do was ogromna prosbe. Nie moge sobie poradzic z kilkoma wykresami funkcji
trygonometrycznej, tzn. moje wykresy nie zgadzaja sie z odpowiedziami, pomozecie? z gory
dziekuje

Naszkicuj wykres funkcji y=f(x) i podaj rozwiazanie nierownosci f(x)>0, gdy:
Pomozcie chociaz z 1 mysle, ze wtedy druga zrobie sama bez problemu, z gory dziekuje
25 sty 16:13
Julek:
a)
ta funkcja przyjmuję wartości −1 lub 1
w zależności od x
musisz zbadać dla jakich x funkcja sinx (zwykła sinusoida )przyjmuje wartości ujemne. Dla
ujemnych funkcja będzie przyjmowała y=−1, a dla dodatnich y=1
Zbiorem rozwiązań f(x)>0 będą takie x, dla których funkcja sinx przyjmuje wartości dodatnie.
25 sty 16:41
Julek:
Jeśli moja wskazówka Ci nie pomogła to napisz, a spróbuję zrobić dla Ciebie pierwszy przykład
25 sty 16:46
mrr.: gdybys mogl zrobic ten wykres to bylabym wdzieczna, bo co z nierownoscia zrobic to wiem

tylko mam problemz tym cholerstwem
25 sty 16:48
mrr.: odświezam
25 sty 23:44
Julek:
hmmm, no dobrze

postaram się to dla Ciebie zrobić
25 sty 23:46
Julek:
Pozdrawiam
26 sty 00:01
mrr.: dziekuje slicznie
26 sty 00:02
Julek:
nie ma problemu

Jak coś to pisz
26 sty 00:10