matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wyrazow ujmenych
ana :
ile wyrazow ujemnych ma ciag ? an =(1−n)(n−7)
1 cze 16:55
Adamm:
(1−n)(n−7)≥0
1 cze 16:57
Adamm:
ujemnych, przeczytałem nieujemnych (1−n)(n−7)<0
1 cze 16:57
ana :
czyli jak ?
1 cze 17:14
Jolanta:
(1−n)(n−7) < 0 (1−n)(n−7)=0 1−n=0 n−7=0 1=n n=7 ujemne czyli pod osią są n=8 n=9 n=10 itd
1 cze 20:06
sd:
@
ana
wiesz w ogóle co znaczy że coś jest ujemne?
1 cze 20:12