Równania trygonometryczne
Ada: Witam, mam problem. Rozwiązalam te przykłady wydaje mi sie że znam zasade, jednak kontrolując
z odpowiedziami w książce są pewne różnice. Jeśli jest ktoś kto byłby w stanie rozwiać moje
wątpliwości
z góry dzięki.
1) t= sinx
t+t2=0
t(1+t)=0
t1=0 sinx=0 x=kπ ∨ t2= 1+t t2=−1 sinx = −1 x = 3/2π + 2kπ
Czy moje t2 jest błędne? Czy może zbędne? W odpowiedziach w podręczniku widnieje tylko odp t1.
1 cze 15:05
Jerzy:
A jaka jest treść zadania ?
1 cze 15:07
kochanus_niepospolitus:
a co to w ogóle oznacza : t
2 = 1 + t
1 cze 15:08
Mila:
Napisz zadanie od początku, tak, jak masz w książce.
1 cze 20:23