Zdobywca: Rozwiąż równanie
1 cze 14:01
Mariusz:
Rozwiąż ten układ równań
1 cze 14:05
Zdobywca: na zajęciach jest to zrobione:
x
4dx = −y
dy / całkujemy
1 cze 14:08
Mariusz:
Oj chyba wystarczy wziąć dwa pierwsze równania
1 cze 14:12
Zdobywca: Mogę prosić o rozjaśnienie?
1 cze 14:16
Mariusz:
Ja w skryptach mam taki sposób
x
4dx=−y
4dy
5x
4dx=−5y
4dy
x
5=−y
5+C
1
x
5+y
5=C
1
u(x,y)=F(x
5+y
5)
1 cze 14:17
Mariusz:
Pierwszy układ równa pojawiał się przy rozwiązywaniu układów równań zwyczajnych
metodą całek pierwszych a że równań cząstkowych nie mam przećwiczonych to taka pomyłka
1 cze 14:21
Zdobywca: Spoko, Mariusz ja też je będę sobie ćwiczył przez wakacje
1 cze 14:23
Zdobywca: Jakby ktoś mógł mi jednak jakoś to rozjaśnić to proszę o pomoc
1 cze 14:26