matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
calka:
Jak wykazac, ze punkt (0,0) jest jedynym punktem stacjonarnym rownania zadanego macierza
3 0
2 −1
A=
?
1 cze 01:41
g:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Punkt_stacjonarny
x
1
x
2
x
1
x
2
0
0
d
/ dt = A
=
Macierz A jest nieosobliwa, więc jedynym rozwiązaniem jest x
1
=x
2
=0.
1 cze 12:40