matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij że kąt
kamcia:
Punkt D leży na boku BC trójkąta równoramiennego w którym AC=BC. Odcinek AD dzieli trójkąt ABC na dwa trójkąty równoramienne w ten sposób że AD=CD oraz AB=BD. Udowodnij że kąt ADC=5*kątACD
25 sty 15:30