matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
xyzz:
wyznacz wspolrzedne punktu przeciecia sie prostych o rownaniach y=2x+8 i y=
1
3
x+3
25 sty 15:26
Julek:
1
2x+8 =
x + 3 /*3
3
6x + 24 = x + 9 5x = −15 x=−3 y=2x+8 = −6 + 8 = 2 P=(−3;2)
25 sty 16:56