logarytmy
basia: obliczyć

log17
1=
log10
100000=
log 0,2
625=
log 16
2=
25 sty 15:25
basia: proszę o pokazanie jak to się robi
25 sty 15:58
rogal: basia : 17 ; 10 ; 0,2 ; 16 to podstawy logarytmu ?
25 sty 16:33
basia: tak to s podstawy
25 sty 16:35
basia: tak to są podtawy
25 sty 16:36
...: a to co nie chce sie normalnie zapisac?
25 sty 16:38
basia: coś nie chciało:(
25 sty 16:38
rogal: aha ,
a)log171=x
17x=1
zadajesz sobie pytanie : 17 do jakiej potęgi daje 1 ?
odp: x=0
25 sty 16:39
basia: aha
25 sty 16:40
rogal: analogicznie zrób pozostałe przykłady
25 sty 16:40
basia: prosze pomóż mi
25 sty 16:41
rogal: podam Ci odpowiedzi :
b)x=5
c)x=−4
25 sty 16:44
basia: bardzo dziękuję
25 sty 16:48
basia: a jak by było log162
25 sty 16:49