matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
xyzz:
bok AB prostokata ABCD jest dwa razy dluzszy od boku AD. Wyznacz obwod tego prostokata jesli wiadomo ze A=(2,1) B=(4,9)
25 sty 15:23
Julek:
|AB| =
√
(4−2)
2
+ (9−1)
2
=
√
4 + 64
=
√
68
Obw = 6
√
17
25 sty 16:54