Wyznaczanie zbioru wartości funkcji
KLM: Wyznacz zbiór wartości funkcji:
f(x)=8 × sin2x × cos2x + 3
Poprosiłbym o rozwiązanie rachunkowe
30 maj 22:45
Mila:
f(x)=8*sin2x*cos2x+3 taki wzór?
30 maj 22:49
KLM: Tak, jak najbardziej
30 maj 22:51
Krzysiek: to jest proste
30 maj 22:54
Eta:
f(x)= 2sin2(2x)+3
ZW=<3,5>
30 maj 22:54
Mila:
2*sinx*cosx=sin(2x)
f(x)=2*(4sin2x*cos2x)+3=2*sin2(2x)+3
0≤sin2(2x)≤1 /*2
0≤2*sin2(2x)≤2 /+3
3≤2*sin2(2x)+3≤5
Zwf=<3,5>
30 maj 22:55
Krzysiek: Eta wygrała
30 maj 22:58
Eta:
30 maj 22:58
Eta:
@
Krzysiek
"wygrała" w Lotto ......może zostanę "prezydentem" ?
30 maj 23:00
Mila:
Dobranoc Państwu
30 maj 23:24