matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam, poda mi któś wzór do obliczenia całki oznaczonej na przedziale 1,2 ∫ U{x^
paula:
x
4
Witam, poda mi któś wzór do obliczenia całki oznaczonej na przedziale 1,2 ∫
2x
2
30 maj 18:41
Mila:
1
1
1
=
)
1
∫
2
x
2
dx=[
*
*x
3
]
1
2
2
2
3
1
1
1
7
=[
x
3
]
1
2
=
*8−
*1=
6
6
6
6
30 maj 18:46