matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
xyzz:
dany jest kwadrat o kolejnych wirzcholkach A=(−4,2), B=(6,−2) wyznacz promien okregu opisanego na tym kwadracie
25 sty 14:49
Bogdan:
Zauważ, że średnica okręgu jest przekątną kwadratu. 2R = a
√
2
25 sty 14:57