prawdopodobieństwo
magda: określamy dwa zdarzenia:
A − w dwukrotnym rzucie kostką sześcienną wypadły parzyste liczby oczek
B − w dwukrotnym rzucie monetą wypadły dwa orły
Oceń prawdziwość każdego z poniższych zdań:
1. Prawdopodobieństwo zdarzenia B wynosi 14
2. Zdarzenie A jest bardziej prawdopodobne niż zdarzenie B
Bardzo proszę o obliczenia
30 maj 18:22
Pytający:
| | |{{OO}}| | | 1 | |
1. P(B)= |
| = |
| |
| | |{{OO},{OR},{RO},{RR}}| | | 4 | |
| | 32 | | 9 | | 1 | |
2. P(A)= |
| = |
| = |
| =P(B) |
| | 62 | | 36 | | 4 | |
30 maj 20:44