PROSZĘ o rozpisanie mam z tego jutro kartkówke
mary: oblicz
w trapezie prostokątnym ramie długości 8 cm tworzy z dłuższą podstawą kąt 30
krótsza podstawa ma długość 2√3
P=?
30 maj 16:48
kochanus_niepospolitus:
α = 30
o
a = 8
c = 2
√3
z trygonometrii wyliczasz h oraz b
liczysz pole
30 maj 17:06
Adamm: chyba że nie zna trygonometrii
30 maj 17:09
mary: coo ale my tego nawet jeszcze nie zaczeliśmy... (trygonometrii )
30 maj 17:14
30 maj 17:19
Adamm: sama trygonometria jest nieważna, ważne są odpowiednie boki w takim trójkącie
30 maj 17:20
30 maj 18:55