matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pole płata powierzchniowego
Bfix:
Obliczyć pole płata powierzchniowego z=x
2
+ y
2
, 0≤ z ≤1
30 maj 09:42
Jerzy:
|S| = ∫∫
D
√
1 + (z
x
')
2
+z
y
')
2
dxdy D = rzut płata na płaszczyznę OXY
30 maj 10:18