matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
technikum:
punkt A=(3,−7) jest koncem odcinka AB ktorego srodek ma wspolrzedne S=(−3,13) wyznacz wspolrzedne punktu B.
25 sty 14:01
Julek:
ze średniej arytmetycznej
równanie dla x :
x+3
= −3 ⇒ x = −9
2
y−7
= 13 ⇒ y = 33
2
B= (−9; 33)
25 sty 14:16