Sprawdzenie zadania
2: przedstaw wyrazenie w postaci logarytmu o podstawie 2
log4 9= log2 9log2 4 = log2 9log2 22 = log2 92= 12log2 9= log2
912
//cos slabo to wyszlo xD a wiec jeszcze raz
log4 9= log2 9 / log2 4 = log2 9 / log2 22 = log2 9 / 2 = 12 log2 9 = log2 9 do
potęgi 12
29 maj 19:56
Eta:
log49= log22 (32)= log23
29 maj 20:07
Eta:
U Ciebie jest ok z tym,że log291/2 =log23 bo 91/2=3
=====
29 maj 20:09
2: ale w zadaniu bylo przedstawic wyrazenie w postaci logarytmu o podstawie 2
czyli jak na sprawdzianie napisalem koncowy wynik log2 9 do 12 to bedzie dobrze tak?
29 maj 20:25
Adamm: zależy jak uzna to twój nauczyciel
jeśli da ci mniej punktów, to ja bym się oczywiście na twoim miejscu z nim sprzeczał,
zostawiłeś to w postaci logarytmu o podstawie 2
29 maj 20:26