matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptoty
iwona:
Proszę o pomoc wyznacz asymptoty poziome i pionowe Zad. 1
2x
2
−1
f(x)=
x
2
+x+1
Mam asymptota pozioma y=2 Pionowych nie ma zad. 2
1−6x
2
f(x)=
2x
2
+x−1
Asyptota pozioma y=−3 pionowe
1
x=
x=−1
2
Czy mam dobre wyniki?
28 maj 21:50
Adamm:
tak
28 maj 21:53
iwona:
Dziękuję
28 maj 21:54