matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tak
Tomek:
Cześć Mam problem z tym zadaniem Zmienna losowa X przyjmuje wartość x
k
z prawdopodobienstwami p
k
=cq
k
,gdzie q>0,k=0,1,2... Znajdz stała c.
28 maj 17:53
wmboczek:
0<q<1 zbieżny ciąg geom S=q/(1−q) c=1/S
28 maj 18:29