28 maj 16:58
Mila:
Zadanie jest krótkie, napisz, nie mogę odwracać komputera.
28 maj 17:03
28 maj 17:06
Adamm: jeśli chcesz obrócić obraz na monitorze
prawy alt + strzałka w którą chcesz obrócić
28 maj 17:07
Mila:
Dziękuję
28 maj 17:11
Lilka: Pomożecie?
28 maj 17:21
Mila:
1)ΔBDD':
|BD|=a
√2
d=a
√3
| |DD'| | | a | | √2 | |
tgβ= |
| = |
| = |
| |
| |DB| | | a√2 | | 2 | |
ctgβ=
√2
tgγ=
√2
| |DD' | | a | | 1 | | √3 | |
sinβ= |
| = |
| = |
| = |
| |
| d | | a√3 | | √3 | | 3 | |
| |DB| | | a√2 | | √6 | |
cosβ= |
| = |
| = |
| |
| d | | a√3 | | 3 | |
2) ΔDD'O:
| a√2 | | a2 | | 3a2 | |
|OD'|2=a2+( |
| )2=a2+ |
| = |
| |
| 2 | | 2 | | 2 | |
Licz dalej sama jak w (1)
28 maj 17:32