matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria, wykaż
Jacek:
Wykaż, że jeżeli liczby a,b >0 i α,β∊(0,90) i sinα =
√
x
x+a
oraz tgβ=
√
x
a
to α=β
28 maj 13:05
poiuy:
nie
28 maj 13:06
Jacek:
?
28 maj 13:14
qqq:
nie wykaże
28 maj 13:15