rozwiąż nierówność poziom rr
poiuy: Rozwiąż równość
2logx+19=log−x+381
28 maj 13:02
dociekliwy:
Zalozenie: x + 1 > 0 i x + 1 ≠ 1 i −x + 3> 0 i −x + 3 ≠ 1
x + 1 = − x + 3
28 maj 13:23
qqq: a dalej co należy zrobić ? bo zalożenia mam
28 maj 14:18
dociekliwy:
2x = 2
28 maj 14:20
Adamm: dociekliwy, za szybko poleciałeś
28 maj 14:23
dociekliwy:
Co przeoczyłem ?
28 maj 14:28
Adamm: nic nie przeoczyłeś
za szybko przeszedłeś do równości
x+1=−x+3
28 maj 14:31
dociekliwy:
Nie łapię.
28 maj 14:32
dociekliwy:
Dobra..
logac = logbc ⇔ a = b
28 maj 14:36