matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
eloo:
całka
x+sin(x)
∫
dx
sin
2
(x)
nie za bardzo wiem jak to rozbroic
28 maj 01:32
Adamm:
sinx
sinx
=
sin
2
x
1−cos
2
x
tutaj podstawiasz t=sinx
x
liczysz przez części
sin
2
x
28 maj 01:33
Adamm:
t=cosx, przepraszam
28 maj 01:34
eloo:
dzieki!
28 maj 01:43