x2−4x−5 | ||
f(x)= | jest zbiór liczb rzeczywistych | |
(m−5)x4+(m−5)x2+m−1 |
1 | ||
Δ<0 dla m∊ (− | , 5) | |
3 |
1 | ||
3) Δ=0 dla m∊ {5,− | } | |
3 |
−b | −(m−5) | 1 | |||
= | = − | ||||
2a | 2(m−2) | 2 |
1 | ||
4) Δ>0 dla m∊ (−∞,− | ) ∨ (5,+∞) | |
3 |
(m−1) | |
>0 dla m∊ (−∞,1) ∨ (5,+∞) | |
(m−5) |
−(m−5) | |
<0 dla m∊R | |
m−5 |
1 | ||
Część wspólna m∊ (−∞,− | ) ∨ (5,+∞) | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |