nierówności i równości
Mono: Rozwiąż nierówność
logx (x3 +1) * logx+1 x> 2
rozwiąż równość
(4log2 x−1) (log2 x2 +1)=15
27 maj 14:45
kochanus_niepospolitus:
logx(x3+1) * logx+1 x = logx+1(x3+1)
kłaniają się własności logarytmów
27 maj 14:49
dociekliwy:
Mogę prosić o pokazanie tego wzoru ?
27 maj 14:58
Adamm: | | logb | | logc | | logc | |
logab*logbc= |
| * |
| = |
| =logac |
| | loga | | logb | | loga | |
27 maj 14:59
dociekliwy:
A jak on się ma do 14:49 ?
27 maj 15:01
Adamm: użyj głowy
27 maj 15:02
dociekliwy: Dobra...już widzę.
27 maj 15:03
dociekliwy:
Dzięki Adamm za dobrą radę.
27 maj 15:04