Rachunek prawdopodobieństwa
fasolus: Jak policzyć prawdopodobieństwo P(−13<Y<83) gdy:
Y~N(0,1)
27 maj 11:19
janusz: musisz skorzystac z tablic wartosci dystrybuandy rozkladu normalnego
27 maj 13:26
fasolus: Zadanie z kolokwium. Brak dostępu do tablicy. Podane są tylko wartości dystrybuanty dla
t=0,1,2,3
Pełne polecenie. X ma rozkład N(−1,32) Oblicz P(−2<X<7)
27 maj 17:14
powrócony z otchłani:
Ale masz podane wartosci dystrybuanty dla N(0,1) czy dla N(1,32) ?
28 maj 08:43
powrócony z otchłani:
Oczywiscie mialo byc N(−1,32)
28 maj 08:43
fasolus: X ma rozkład N(−1,32) Oblicz P(−2<X<7). Kilka wartości fi: fi(0)=0,5; fi(1)=0,83; fi(2)=0,975;
fi(3)=0,998. Oto całe polocenie
28 maj 16:23