1 | 1 | 1 | 1 | |||||
un = (1 − | ) * (1 − | ) * (1 − | ) * ... * (1 − | ) | ||||
22 | 32 | 42 | n2 |
k2 − 1 | k − 1 | k + 1 | |||
= | * | ||||
k2 | k | k |
2 − 1 | 2+1 | 3−1 | 3+1 | n−1 | n+1 | ||||||
* | * | * | * .... | * | = .... | ||||||
2 | 2 | 3 | 3 | n | n |
(2−1)(2+1)*...*(n−1)(n+1) | ∏k=2n(k−1)(k+1) | ||
= | = | ||
2*2*...*n*n | ∏k=2nk2 |
∏k=2n(k−1)∏k=2n(k+1) | ||
= | = | |
∏k=2nk2 |
∏k=1n−1k∏k=3n+1k | ||
= | = | |
∏k=2nk2 |
(1/n)∏k=2nk((n+1)/2)∏k=2nk | ||
= | = | |
∏k=2nk2 |
n+1 | ||
= | ||
2n |
n+1 | ||
ostatecznie | ![]() | |
2n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |