matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
Metin:
Jak narysować coś takiego: x
2
+y
2
≤4
prosze pomóżcie
25 sty 12:40
Roman:
To jest równanie koła o środku w puncie (0,0) i promieniu
√
4
=2 (x−a)
2
+(x−b)
2
<=r
2
a=0 b=0 r=2
25 sty 12:51