pochodne funkcji
Maja: f(x)= x2−12x2+1
oblicz pochodne funkcji
25 maj 17:24
25 maj 17:25
jc: | | (2x2+1)/2 −3/2 | | 1 | | 3 | | 1 | |
f(x) = |
| = |
| − |
| |
| |
| | 2x2+1 | | 2 | | 2 | | 2x2+1 | |
25 maj 17:32
Maja: to napewno jest dobrze rozwiązane

25 maj 20:01
Adamm: tak
25 maj 20:06
Maja: nie mogę zrozumieć skąd to sie wzieło
25 maj 20:18
Liczby R: masz wzor na pochodna ilorazu to czemu z niego nie liczysz ?
25 maj 20:23
Janek191:
| | 2 x*(2 x2 + 1) − (x2 − 1)* 4 x | | 6 x | |
f '(x) = |
| = |
| |
| | (2 x2 + 1)2 | | (x2 +1)2 | |
25 maj 20:27
Maja: na własnie licze i mi wychodzi
25 maj 20:32
Janek191:
Źle Ci wychodzi
25 maj 20:34
25 maj 20:36
Maja: masz racje masz być 6x a w liczniku chyba jednak (2x2+1)2
25 maj 20:42
Maja: Liczby z tobą się zgadzam tak mi też wyszło
czyli to jest ostatecznie dobrze

?
25 maj 20:43