Oblicz nierownosc
Lucky: Rozwiaz nierownosc
a) 1 ≤ log4 x ≤ 3
b) 0 < log1/3 x ≤ 4
25 maj 08:24
Jerzy:
a) założenie: x> 0
.... ⇔ log44 ≤ log4x ≤ 3log44
i działaj.
25 maj 08:39
Jerzy:
b) założenie: x > 0
..... ⇔ log1/31 < log1/3x ≤ 4log1/3(1/3)
25 maj 08:41
Lucky: Nie rozumiempolecam
25 maj 11:38
Lucky: Nie rozumiem*
25 maj 11:38
Jerzy:
A konkretnie czego ?
25 maj 11:39
Jolanta: A wczorajsze zadanie ,tylko już tego a nie ma

Wzory musisz opanować
1 mozesz tak przedstawic log
88 albo log
33 poniewaz 3
1=3
w tym zadaniu log
44=1
25 maj 13:39
Jolanta: 3=3*1 a jak zapisac 1 już pisałam czyli 3=3log44
teraz potrzebujemy wzór clogab=logabc czyli 3log44=log443=log464
25 maj 13:45