matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log_2 7=a, to ile równa się liczba log_2 56
mLUKEm:
Logarytmy. Proszę o pomoc. Jeśli log
2
7=a, to ile równa się liczba log
2
56? Z góry dzięki.
25 sty 09:04
ula:
log
2
56=log
(
27*8)=log
2
7+log
2
8=a+3 log
2
8=x 2
x
=8 2
x
=2
3
→ x=3
25 sty 13:01