matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różniczki
hazard:
y"+3y'+y=0 Jak to rozwiązać
23 maj 22:29
Adamm:
najłatwiej rozwiązać równanie szczególne u
2
+3u+1=0 Δ=5
−3+
√
5
−3−
√
5
u
1
=
, u
2
=
2
2
y=c
1
*e
tu
1
+c
2
e
tu
2
23 maj 22:33
Adamm:
czy tam, charakterystyczne nieważne
23 maj 22:34
hazard:
dzięki
23 maj 22:45