Zbior wartosci funkcji
AiO: Znalezc zbior wartosci funkcji
a) y= 1+sinx
b) y=1−cos2x
c) y=sin|x|
d) y=2sinx+1
e) y=|cos3x|
f)y= 1−sin
2x
h) y= |2−cosx|
i) y=cos(πsinx)
23 maj 17:47
Adamm: z czym masz problem
23 maj 17:51
Adamm: b) y=1−cos2x
u1=2x, u2=cosu1, y=1−u2
u1∊ℛ, u2∊<−1;1>, y∊<0;2>
e) y=|cos3x|
u1=3x, u2=cosu1, y=|u2|
u1∊ℛ, u2∊<−1;1>, y∊<0;1>
h) y=|2−cosx|
u1=cosx, u2=2−u1, y=|u2|
u1∊<−1;1>, u2∊<1;3>, y∊<1;3>
23 maj 18:02
Adamm: masz przykłady, z resztą poradzisz sobie sam
23 maj 18:03
AiO: Przepraszam ze dlugo nie odpisywalem . Zaczytalem sie o Igorze i potem to juz samo polecialo
(tak dlugo
Problem jest wlasnie w tym ze jesli zrobie to wykresem to nie ma problemu bo np a) zbiorem
wartosci y=sinx jest
przedzial <−1,1> i i jesli podniose go o 1 jednostke to zbiorem wartosci bedzie <0,2>
Problem jest zapisac to algebraicznie
dzieki za rozpisanie . Postaram sie zrobic pozostale przyklady
23 maj 19:55