trygonometria
Metin: Udowodnij tożsamość:
tgx + ctgx = 2sin2x
25 sty 00:14
Godzio: | sinx | | cosx | | sin2x + cos2x | | 1 | | 2 | |
| + |
| = |
| = |
| = |
| |
| cosx | | sinx | | sinxcosx | | sinxcosx | | 2sinxcosx | |
L = P
25 sty 00:17
Metin: a dlaczego
1sinxcosx=
22sinxcosx
25 sty 00:30
Godzio: rozszerzasz ułamek *2
25 sty 00:30
Julek:
| 1 | | 1 | | 1 | | 2 | | 2 | |
| = |
| * 1 = |
| * |
| = |
| |
| sinxcox | | sinxcox | | sinxcox | | 2 | | 2sinxcox | |
25 sty 00:31
Metin: xd

dzięki
25 sty 00:37
Metin: a zał jakieś są do tego zad
25 sty 00:37