dy | xy | ||
+ | = x√y | ||
dx | 1−x2 |
dz | xz | x | |||
+ | = | i nie wiem jak wyciągnąć tego "z" by móc to zcałkować | |||
dx | 2(1−x2) | 2 |
dz | −xz | ||
= | |||
dx | 2( 1 − x2) |
−2x | ||
∫ dz/z = (1/4) ∫ | dx ⇒ z = C* 4√ 1 − x2 | |
1 − x2 |
xdx | ||
Metoda uzmienniania stalej i oblicz C = ∫ | ||
4√ 1 − x2 |
xz | ||
ale poczekaj przecież po przeniesieniu tego ułamka | na drugą stronę to przecież | |
2(1−x2) |
x | ||
odejmujemy od tego co jest po prawej czyli od | co nie ? czy możesz mi to pokazać jak | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |