matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to może być ?
magdalena26:
Przepraszam, że o takie błahe rzeczy pytam, ale jak to możliwe, że 4 (
1
8
)
2
=
1
64
* 4 =
1
16
a nie
1
256
23 maj 11:30
Jerzy:
1
4
L = 4*
=
= P
64
64
23 maj 11:31
Jerzy:
4
1
No i .....
=
64
16
23 maj 11:32
magdalena26:
Dziękuję .
23 maj 11:41