prwdpdb
hej: Rzucamy monetą, jeśli wypadnie orzeł rzucamy jeszcze raz.
Prawdopodobieństwo orła w I rzucie to 1/3,a w drugim 1/2.
Oblicz wartość oczekiwaną orła ?
Witam wie ktoś jak rozwiązaywać takie zadania, znaczy nwm jak określić zdarzene elementarne
bo raz przestrzeń to jeden rzut, a raz to dwa rzuty ...
22 maj 23:28
Adamm: chyba nie wiesz co znaczy wartość oczekiwana
22 maj 23:39
asd: SDFSDFSD
23 maj 00:03
Pytający:
Prawdopodobieństwa zdarzeń elementarnych:
P(R)=2/3
P(OR)=1/6
P(OO)=1/6
23 maj 02:18