matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktoś :P?
Dziękuje;P:
1
1 + tg
2
α trzeba uprościć tak aby wynik wyszedł
cos
2
α
22 maj 19:06
Master:
sin
2
a
cos
2
a
sin
2
a
1+tg
2
a=1+
=
+
dalej zamieniasz na 1
cos
2
a
cos
2
a
cos
2
a
trygoneometryczną i wychodzi
22 maj 19:11
Mila:
Nie uprościć lecz przekształcić.
sin
2
x
cos
2
x+sin
2
x
1
1+
=
=
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
22 maj 19:15