;
Dziękuje;P: Jak uprościć wyrażenie tg = sin : cos
22 maj 18:08
Mila:
Zapis bez sensu, funkcje trygonometryczne muszą mieć podany argument.
Przepisz dokładnie zadanie z książki .
22 maj 18:10
Dziękuje;P: właśnie nie pamiętam za bardzo tego zadania (miałem je na sprawdzianie) ale było coś takiego :
ctg2α = 1 i były rożne odpowiedzi .. pasującą było 1:sinα sorka za tak nie dokładne opisy ale
tyle pamiętam

/
22 maj 18:12
Mila:
No to nie wiadomo o co chodzi.
1) ctg(2α)=1 ⇔2α=45
o+kπ
?
Musisz znaleźć zadanie, skonsultuj z koleżankami.
22 maj 18:27
.: a kolegów nie ma ?
22 maj 23:15