matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Marcel :
Wyznacz współrzędne wektora v w pewnej bazie przestrzeni lioniowej V V={[x,y,z,t]}:y+2t=x+t=x−2y−5t, v=(4,6,3,−2), V={[x,y,z,t,u]:x−y+z−t+u=x−y+z−t−u=0},v=(1,4,4,1,0)
22 maj 12:14