matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie
Kamila:
jak podzielić pisemnie mniejszy wielomian przez większy (znaczy − np 1−wyrazowy przez 2−wyrazowy)? np 2t przez 2+t
24 sty 23:00
Julek:
W(x) = 2t 2 ______ 2t:t+2 −(2t + 4) =−4 W(x) = 2(t+2) − 4
24 sty 23:36