matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj x
Kasia:
2
5
: 2
X
=
√
32
21 maj 23:41
Adamm:
5−x=5/2 x=5/2
21 maj 23:45
Jolanta:
2
2
:2
x
=2
5−x
√
32
=32
1/2
=(2
5
)
1/2
=2
5/2
2
5−x
=2
5/2
5
5−x=
2
5
5−
=x
2
5
=x
2
22 maj 07:07