Równania różniczkowe
Karol: Równania różniczkowe, oblicz metodą uzmienniania stałej
21 maj 16:26
Zuzanna: | | dx | |
a ten |
| nie powinno być na odwrót ? |
| | dy | |
21 maj 18:15
Karol: | dx | |
| tak jest w treści zadania |
| dy | |
21 maj 18:29
Karol: wyprowadzenie tego do x=... raczej nie jst poprawne prawda?
21 maj 20:00
'Leszek: Zamien to na rownanie : dy/dx = xcosy + sin2y
21 maj 20:10
Karol: właśnie też już o tym myślałem tylko jak potem dojść do postaci p(x)*y'+q(x)*y=r(x) żeby
zastosować metodę uzmienniania stałej?
21 maj 20:19