Bartek:
Funkcja f określona jest zbiorem f(x)=2x+2 "/" x-1 --- "/" - kreska ułamkowa
a) wyznacz zbiór wartości i przedziały monotoniczności funkcji f
b) wyznacz te argumenty dla których funkcja f i funkcja g(x)=x+1 przyjmują tę samą wartość
c) Znajdź pkt. przecięcia wykresów funkcji f i g
4 lut 10:46
Ryszard:
3 gru 12:44
Bogdan:
| | 2x + 2 | | 4 | |
Przecież można tu zapisywać ułamki: f(x) = |
| ⇒ f(x) = |
| + 2 |
| | x − 1 | | x − 1 | |
To funkcja homograficzna, sporządź jej wykres.
g(x) = x + 1, to przecież funkcja liniowa
3 gru 13:14