matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matematyka
Łukasz:
rozwiąż równanie 2x
3
+x
2
−3=0 proszę o pomoc!
21 maj 16:11
Liczby R:
W(1)=0 podziel wielomian przez x−1
21 maj 16:14
Adamm:
2x
3
−2+x
2
−1=0 2*(x−1)(x
2
+x+1)+(x−1)(x+1)=0 (x−1)(2x
2
+3x+3)=0 itd.
21 maj 16:14