matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzialanie
ania:
Liczba 3
8
3
*
3
√
9
2
jest równa: A.3
3
B. 3
32
9
C.3
4
D.3
5
21 maj 15:54
yht:
3
8/3
*
3
√
9
2
= 3
8/3
* (9
2
)
1/3
= 3
8/3
* 9
2/3
= 3
8/3
* (3
2
)
2/3
= 3
8/3
* 3
4/3
= 3
12/3
= 3
4
→ odp. C
21 maj 17:58