Politechnika Białostocka
minti: Cześć
Wiem, że są tu osoby studiujące/które ukończyły takie kierunki, jak informatyka, IiE,
matematyka... Otóż sama chciałabym celować w tego typu kierunki, jednak nie mam za bardzo
możliwości studiowania w innym mieście niż Białystok... Zdaję sobie sprawę, że PB to nie jest
jakaś strasznie prestiżowa politechnika na tle kraju, ale z drugiej strony w moich okolicach
dużo mówi się, że uczelnia się rozwija i inne tego typu frazesy.
Chciałabym poznać Wasze
opinie, doświadczenia, czy ciężko przebrnąć tam przez studia właśnie matematyczne,
informatyczne, czy wręcz przeciwnie. Nie wiem po prostu, czy tamtejszy Wydział Informatyki to
będzie najlepszy (albo przynajmniej rozsądny) wybór.
21 maj 10:20
Liczby R: Nie jest wazne co ktos uwaza . Wazne co Ty uwazasz .
21 maj 10:23
eldo: Nie ma to jak powiedzieć coś mądrego Liczby R...co ma uważać i na jakiej podstawie
skoro nie studiowała na tej uczelni? A poza tematem, to nie wiem jak można stawiać
kropkę po spacji.
21 maj 12:34
Liczby R: To znaczy co powiedziec madrego ?
To co jej doradzisz ?
21 maj 12:45
Liczby R: Tak powaznie to kropka po spacji to maly pikuś do bledow ortograficznych np pisanie
nazwiska i imienia z malej litery , kont zamiast kąt itd
Tego bym sie nie czpial akuratnie .
21 maj 12:54
Saizou :
Niezależnie gdzie pójdziesz studiować, ważne żeby samemu pracować i się dokształcać, to się
liczy.
Nie zapomnij też o pracy, zdobywaniu doświadczenia, bo pracodawcy na to patrzą.
21 maj 13:01
eldo: To znaczy, że nie mając wiedzy na dany temat, lepiej się nie wypowiadać, bo można
bardziej zaszkodzić niż pomóc?
Nie doradzę, bo nie studiowałem tam. Mogę jedynie zasugerować, żeby poprosić o
opinie studentów na facebooku na fanpage'u PB, spotted wydziału albo czymś
podobnym.
Warto też zajrzeć na bloga Macieja Aniserowicza (znana osoba w IT, która skończyła PB).
Jeśli dobrze pamiętam w kilku wpisach wspominał o tej uczelni i jego doświadczeniach
(tyle, że studiował na niej ładnych kilka lat temu, więc mogło się trochę pozmieniać).
21 maj 13:08
Liczby R: Jak zauwazyles/as to nic nie doradzalem . Napisalem tylko co TY uwazasz czyli w domysle czy
Ty sam/ma tam chcesz studiowac
Temat przewala sie jak co roku . Ludzie wiedza gdzie maja studiowac ale czasami matura czy
sytuacja rodzinna wymusza inne plany i szukaja innego wyjscia .
Nie wiem jak jest dlateo sie nie wypowiadalem dalej gdyz to nie ja czy ktos inny bedzie wplywal
na jego daldza edukacje i kariere tylko o tym musi zdecydowac sam /ma .
21 maj 13:15
Panda: Z wyborem studiów zawsze jest problem bo to nigdy nie wiadomo czy to na pewno dobry wybór a co
później w przyszłości. Wiem bo jeszcze w zeszłym roku stałam przed wyborem uczelni. Obecnie
studiuje w Poznaniu na Politechnice i jestem zadowolona.
Musisz wziąć pod uwagę, że politechniki kształcą technicznie nie tak jak uniwersytety. Każda
uczelnia/ politechnika ciągle się będzie rozwijać. Na twoim miejscu dobrze bym poszperała na
temat takich studiów jakie cię interesują. Bo jednak ten wybór może zaważyć na twojej
przyszłości. Mam kilka osób na tym kierunku co cię interesuję, mówią tylko, że trzeba dobrze
się tam w materiale orientować a co za tym idzie dużo pracy własnej będziesz musiała włożyć na
studiach.
Te studia są interesujące, ale dobrze rozpatrzeć wszystkie za i przeciw by nie mieć później
wątpliwości. Mam nadzieję, że jakoś ci to pomoże i wybierzesz studia, które będą ci
odpowiadały.
Według mnie studia techniczne ( czytaj polibuda ) jest lepsza od uniwersytetu
21 maj 13:16
eldo: Liczby R, po to właśnie zadaje pytanie, żeby poznać opinie innych,
dowiedzieć się, czy według nich warto tam studiować, a potem podjąć decyzję,
czy chce tam studiować. Bo niby skąd ma zaczerpnąć informacji jak nie od starszych
kolegów, którzy studiują/studiowali tej uczelni?
Opinia innych osób w takiej sprawie jest ważna i warto pytać, a nie twierdzić, że
'nieważne co ktoś uważa'.
21 maj 13:29
eldo: Wiadomo, że zdanie innych nie powinno być jedynym kryterium na podstawie którego
podejmujemy decyzję, ale na pewno jest pomocne.
21 maj 13:34
Liczby R: Kolega z 13 : 01 mogl napisac jak sie studiuje w Poznaniu
Benny napisze jak sie studiuje w Krakowie
Oczywiscie matematyke
Wrocław to pewnie jest trudno . Moze Panowie jc albo Godzio napisza
21 maj 13:51
Saizou :
Wrocław jeszcze
bezendu
21 maj 14:26