Ile ?
Liczby R: 0,1mm ile to cm?
21 maj 10:17
Liczby R: Potrzebne do zadania gdzie mam 25mb wstazki o grubosci 0,1mm
Mam obliczyc pole przekroju poprzecznego w cm2
25mb= 2500cm
0,1mm*0,1mm= 0,01mm2
Ile to bedzie cm2?
21 maj 10:36
po prostu Michał:
skoro 1cm = 10mm
to 1mm = 0,1 cm
zatem 0,1mm = 0,01cm
PS co to mb? milibity?
21 maj 12:37
Liczby R: W takim zadaniu milibity?
Nie to metry biezace
21 maj 12:38
Kacper:
1cm=10mm
1cm
2=100mm
2
kombinuj
21 maj 12:40
Liczby R: OK
21 maj 12:42
.: 0,1 mm = 10−2 cm
21 maj 15:01
Liczby R: dzieki
21 maj 15:18