asymptoty
Hanna: Wyznacz asymptoty poziome i pionowe
proszę o pomoc
20 maj 20:14
Adamm: | | x−2 | | 1−2/x | |
limx→±∞ |
| = limx→±∞ |
| = 0 |
| | x3−8 | | x2−8/x | |
asymptota pozioma y=0
x
3−8=0 ⇒ x=2
| | x−2 | | 1 | |
limx→2 |
| =limx→2 |
| =1/12 |
| | x3−8 | | x2+2x+4 | |
brak asymptot pionowych
20 maj 20:33
Hanna: bardo dziękuję
20 maj 20:40
iwona: Wyznacz asymptoty pionowe i poziome
proszę o pomoc
24 maj 22:18
Adamm: pozioma: y=0
pionowa: x=4, x=−4
wszystkie obustronne
24 maj 22:21
iwona: pozioma y=0, bo lim x−>∞=0 ?
Dziekuję
24 maj 22:28
Adamm: jeszcze granica w −∞
tak
24 maj 22:28