a10 | 1 | |||
Jedyne co mam, to | =3+ | |||
a7 | a7 |
1 | ||
bn = ( | )an | |
8 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
( | )a1 * ( | )a2 * ... * ( | )a10 = ( | )a1+a2+...+a10 = | ||||
8 | 8 | 8 | 8 |
1 | ||
= ( | )S10 | |
8 |
a1+a10 | a1+a1+9r | 2a1+9r | ||||
S10 = | *10 = | *10 = | * 10 | |||
2 | 2 | 2 |
a10 | 1 | |||
zatem tak jak napisales | = 3 + | |||
a7 | a7 |
a1+9r | 1 | ||
= 3 + | /*(a1+6r) | ||
a1+6r | a1+6r |
−9r−1+9r | −1 | |||
S10 = | *10 = | *10 = −5 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |